Vijfweekse Mindfulnesstraining start 31 mei 2017 in Zuidland

De onlangs afgeronde achtweekse mIndfulnesstraining in Hellevoetsluis liet een aantal deelnemers zo enthousiast achter, dat we besluiten er een vervolg aan te geven.

Op woensdagavond 31 mei 2017 start daarom een vijfweekse mIndfulnesstraining. De keuze voor vijf weken heeft te maken met de zomervakantie: we kunnen dan voor het begin daarvan afronden.

Opbouw training
De trainingsavonden duren 1,5 uur. We starten om 19.00 en eindigen om 20.30 uur. Omdat het niet gaat om de officiële mIndfulnesstraining, zoals bedacht en vormgegeven door grondlegger Jon Kabat-Zinn, gebruiken we een iets andere opbouw.
Juist om die reden is de training heel fijn als ontspanmomentje gedurende een drukke (werk)week en zowel voor gevorderden als beginners in de mindfulness goed te doen.

Wat doen we precies in de Mindfulnesstraining?
We starten doorgaans met een korte ademhalingsoefening. Op die manier word je je bewust van je lichaam en eventuele spanningen die je vasthoudt aan het einde van de dag. Over het algemeen heeft elke avond bovendien een thema. Dit thema kan te maken hebben met principes van mindfulness, zoals het herkennen van je automatische reacties of aandacht geven aan de sensaties in je lichaam.

Over het algemeen vind ik het ook erg leuk om korte ‘ontwikkeloefeningen’ te integreren. Dit zijn positieve oefeningen die je op een speelse manier in contact brengen met je eigen wensen en verlangens of datgene dat je nog graag wilt ontwikkelen in werk en leven. Vaak gebruiken we daarvoor materialen, zoals fotokaarten en de Atlas van de Belevingswereld.

Natuurlijk doen we altijd (tenminste twee) vormen van meditatie. Hierbij ga je met rustige aandacht naar je lichaam. Sommige meditaties zijn zittend, sommige liggend en soms doen we zelfs een korte loopmeditatie. In alle meditaties helpt mijn stem je om de aandacht bij je lichaam te houden, begeleid door ontspannende muziek.

We eindigen de avond over het algemeen met een inspirerende gedachte. De bedoeling is dat je ontspannen en positief gestemd naar huis gaat. 🙂

Wil je meer weten of je aanmelden? Dat kan via het contactformulier of door even te bellen: 06-24636311.